23 de març 2020

ARRIBA LA PRIMAVERA

Hola famílies arrancam la segona setmana a casa, esper i desitjo que estigueu bé.

 Com sabeu, divendres, de manera oficial, va arribar la primavera. és temps de passejar pel camp, contemplar les flors, escoltar els ocells, ...però moltes d'aquestes coses ara no les tenim al nostre abast, així que us proposam una activitat molt senzilla per fer entrar quelcom de vida a les nostres cases.

 Avui farem germinar una llavor. Necessitareu:
 - UN TASSÓ, POT, RECIPIENT O BOSSA DE PLÀSTIC TRASNSPARENT.
 - COTÓ O PAPER DE CUINA
- UN POC D'AIGUA
- UNA LLEGUM (LLENTIA, MONGETA, FAVA, CIURÓ, ... EL QUE TENGUEU PER CASA)

 Banyau el cotó o paper, el posam dins el pot i introduiu la llavor al mig. Posau-ho a un lloc que tengui llum natural i ara toca esperar... Us convidam a què l'aneu mirant cada dia i quan vegeu que el cotó està sec l'aneu banyant amb una micona d'aigua. Poc a poc airà germinant i podreu veure com va creixent. és una tasca senzilla però pels infants petits és molt clarificador del procés de creixement d'una planta. Podreu parlar de com va creixent, de què necessita per fer-ho, de les arrels que li sortiran,...

 Amb les setmanes que estarem a casa tendreu temps de poder observar totes aquestes coses. I seria maco que si voleu i sobreviu, l'acabeu traspassant a un cossiolet de terra, i ho dugueu a la classe perquè tots ho poguem veure.



I per acabar la proposta d'avui , i lligant amb la primavera , estaria bé que fessiu flors per decorar la vostra habitació o el vostre balcó. Les podeu pintar amb retoladors i pintures, amb tèmpera, aferrant papers o taps, ...o deixant volar la vostra imaginació. Us deixo un parell d'idees aquí per si us serveixen d'inspiració.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada